Domácí pizza s mozzarellou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.7

535x hodnoceno

Pizzu milují snad úplně všichni! Jen na ingrediencích se všichni nehodnou. Připravte si ji doma a dejte na ní, co vaše hrdlo ráčí. Fantazii se meze nekladou a vaše domácí pizza vždy bude podle vašich představ.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte těsto. Smíchejte si pšeničnou i špaldovou mouku s cukrem a solí. Důkladně promíchejte. Vodu si ohřejte na 40 °C a přidejte do něj instantní droždí. Míchejte, dokud se ve vodě nerozpustí. Poté přilijte do sypké směsi, vznikne lepivé těsto, které pomocí rukou propracujte. Těsto se lepí, ale je to žádoucí. 
  2. Připravte si mísu, kterou pomocí ubrousku vytřete olivovým olejem. Ruce si posypte moukou a z lepivého těsta vytvarujte kouli, kterou vložte do mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte 70 minut kynout v teple.
  3. Mezitím si připravte rajčatový základ. Smíchejte si loupaná rajčata s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, solí a cukrem. Důkladně rozmixujete.
  4. Po 70 minutách si těsto rozdělte na dvě poloviny, přikryjte čistou utěrkou a nechte ještě dalších 30 minut kynout.
  5. Pokud máte rádi česnekové okraje, připravte si 5 lžic olivového oleje a do něj prolisujte jeden stroužek česneku.
  6. Poté už jen vytvarujte pizzu, potřete rajčatovým základem, posypte nastrouhanou mozzarellou i eidamem, posypte kukuřicí a pečte při 250 °C 5–7 minut. Důležité je pizzu dát do důkladně vyhřáté trouby.
  7. Po upečení posypte rukolou a můžete ještě okraje potřít připravenou směsí z olivového oleje a česneku. 

Gusto tip: na pizzu si můžete přidat ingredience dle chuti, například chilli, šunku, rajčata, jiné druhy sýrů a další.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte