Pizzu milují snad úplně všichni! Jen na ingrediencích se všichni nehodnou. Připravte si ji doma a dejte na ní, co vaše hrdlo ráčí. Fantazii se meze nekladou a vaše domácí pizza vždy bude podle vašich představ.
Domácí pizza s mozzarellou
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
4.0
4x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte těsto. Smíchejte si pšeničnou i špaldovou mouku s cukrem a solí. Důkladně promíchejte. Vodu si ohřejte na 40 °C a přidejte do něj instantní droždí. Míchejte, dokud se ve vodě nerozpustí. Poté přilijte do sypké směsi, vznikne lepivé těsto, které pomocí rukou propracujte. Těsto se lepí, ale je to žádoucí.
- Připravte si mísu, kterou pomocí ubrousku vytřete olivovým olejem. Ruce si posypte moukou a z lepivého těsta vytvarujte kouli, kterou vložte do mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte 70 minut kynout v teple.
- Mezitím si připravte rajčatový základ. Smíchejte si loupaná rajčata s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, solí a cukrem. Důkladně rozmixujete.
- Po 70 minutách si těsto rozdělte na dvě poloviny, přikryjte čistou utěrkou a nechte ještě dalších 30 minut kynout.
- Pokud máte rádi česnekové okraje, připravte si 5 lžic olivového oleje a do něj prolisujte jeden stroužek česneku.
- Poté už jen vytvarujte pizzu, potřete rajčatovým základem, posypte nastrouhanou mozzarellou i eidamem, posypte kukuřicí a pečte při 250 °C 5–7 minut. Důležité je pizzu dát do důkladně vyhřáté trouby.
- Po upečení posypte rukolou a můžete ještě okraje potřít připravenou směsí z olivového oleje a česneku.