Paštika je jednou z podzimních klasik. Často se podává jako předkrm nebo chuťovka pro návštěvy. Často se servírují kachní, králičí, zvěřinové či mandlové paštiky. My jsme pro vás však připravili recept na domácí paštiku z husích jater, která nejlépe ladí s čerstvým chlebem.
Domácí husí paštika
- snadné
- více než 60 minut
- Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- V hrnci si rozehřejte 50 g másla. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli, česnek a snítka tymiánu. Restujte, dokud cibule nezměkne.
- Poté přidejte nakrájená játra, která restujte do změknutí.
- Nakonec je rozmixujte společně se smetanou, 35 g másla, solí a pepřem.
- Hotovou paštiku nechte vychladnout a v lednici ztuhnout.
- Servírujte s čerstvým chlebem.