Domácí husí paštika

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Svačiny, Snídaně, Masové recepty

4.9

1,067x hodnoceno

Paštika je jednou z podzimních klasik. Často se podává jako předkrm nebo chuťovka pro návštěvy. Často se servírují kachní, králičí, zvěřinové či mandlové paštiky. My jsme pro vás však připravili recept na domácí paštiku z husích jater, která nejlépe ladí s čerstvým chlebem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V hrnci si rozehřejte 50 g másla. Poté přidejte najemno nakrájenou cibuli, česnek a snítka tymiánu. Restujte, dokud cibule nezměkne.
  2. Poté přidejte nakrájená játra, která restujte do změknutí.
  3. Nakonec je rozmixujte společně se smetanou, 35 g másla, solí a pepřem.
  4. Hotovou paštiku nechte vychladnout a v lednici ztuhnout. 
  5. Servírujte s čerstvým chlebem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte