Pesto Genovese je italská klasika, ale co takové ředkvičkové pesto? Variace s oblíbenou českou zeleninou, které jsou každé léto plné talíře. K tomu křupavá bagetka, slanina, mozzarella. No zkrátka sen!
Bageta s domácím ředkvičkovým pestem, opečenou slaninou a mozzarellou
- snadné
- do 30 minut
- Předkrmy, Svačiny, Vaříme do 30 min
4.7
989x hodnoceno
Postup
- Rozehřejte troubu na 180 °C. Na suché pánvi opražte kešu ořechy dozlatova.
- Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj na plátky nakrájenou slaninu.
- Vložte do trouby a pečte 12 minut. Ředkvičkovou nať omyjte a natrhejte.
- Přendejte ji do mixéru, přidejte opražené kešu ořechy, předem nastrouhaný parmezán a česnek.
- Dále přilijte olivový olej, šťávu z citronu a dochuťte solí. Rozmixujte do požadované hustší konzistence.
- Bagetu nakrájejte na plátky a potřete připraveným pestem.
- Navrch poskládejte opečenou slaninu, ředkvičky nakrájené na kolečka a kousky mozzarelly.