Jistě vám nemusíme připomínat, jak jsou ryby zdravé. Kromě toho jsou i velmi chutné. Připravili jsme pro vás recept na filety z candáta s bylinkami a citronovým máslem. Podávat ho můžete s kuskusem, quinoou nebo grilovanou zeleninou.
Candát s bylinkami a citronovým máslem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravte citronové máslo.
- Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Poté do něj důkladně vetřete nasekanou petrželku, šťávu a kůru z citronu a sůl.
- Hotové máslo zabalte jako váleček do potravinové fólie a dejte ztuhnout do lednice.
- Filety z candáta opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Kůži nařízněte, zakápněte šťávou z citronu, osolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
- V misce smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanými lístky rozmarýnu, tymiánu, bazalky a máty.
- Vzniklou směsí všechny filety potřete, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 °C přibližně 8 minut z každé strany.
- Hotového candáta servírujte s plátky citronového másla na jednom velkém talíři.
Gusto tip: jako přílohu můžete použít čerstvou zeleninu, která je v letních měsících dobře dostupná. Například u té z české farmy máte jistotu, že je vždy čerstvá. Skvěle se bude hodit i salát s kuskusem, quinoa s brokolicí nebo grilovaná zelenina. Nebojte se experimentovat.