Candát s bylinkami a citronovým máslem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.4

1,082x hodnoceno

Jistě vám nemusíme připomínat, jak jsou ryby zdravé. Kromě toho jsou i velmi chutné. Připravili jsme pro vás recept na filety z candáta s bylinkami a citronovým máslem. Podávat ho můžete s kuskusem, quinoou nebo grilovanou zeleninou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravte citronové máslo.
  2. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Poté do něj důkladně vetřete nasekanou petrželku, šťávu a kůru z citronu a sůl.
  3. Hotové máslo zabalte jako váleček do potravinové fólie a dejte ztuhnout do lednice. 
  4. Filety z candáta opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Kůži nařízněte, zakápněte šťávou z citronu, osolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem.
  5. V misce smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem a nadrobno nasekanými lístky rozmarýnu, tymiánu, bazalky a máty.
  6. Vzniklou směsí všechny filety potřete, položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 200 °C přibližně 8 minut z každé strany.
  7. Hotového candáta servírujte s plátky citronového másla na jednom velkém talíři.

Gusto tip: jako přílohu můžete použít čerstvou zeleninu, která je v letních měsících dobře dostupná. Například u té z české farmy máte jistotu, že je vždy čerstvá. Skvěle se bude hodit i salát s kuskusem, quinoa s brokolicí nebo grilovaná zelenina. Nebojte se experimentovat.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte