Pečená vinná klobása

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody

2.9

45x hodnoceno

Sváteční hodování se často točí kolem kapra nebo řízků, ale třeba taková pečená vinná klobása je též tradiční vánoční specialitou. Můžete si ji připravit s kaší nebo bramborem, ale také třeba podle našeho nového videoreceptu ze zimního čísla časopisu Gusto!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C. Petržel očistěte a nakrájejte na tenčí proužky.
  2. Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přihoďte petržel a restujte cca 5 minut.
  3. Poté přidejte na proužky nakrájenou slaninu a restujte dozlatova.
  4. Přisypte na proužky nakrájenou papriku a promíchejte. Nakonec přidejte na plátky nakrájený česnek, krátce orestujte a podlijte bílým vínem.
  5. Nechte provařit a víno zredukovat, osolte a opepřete a přendejte do zapékací mísy.
  6. Vinnou klobásu nakrájejte na stejně velké díly, zatočte dokolečka a upevněte špejlí.
  7. Na rozehřátou pánev nalijte 2 lžíce oleje a přidejte neobraný tymián. Na bylinku položte stočenou klobásu a krátce ji opečte z obou stran.
  8. Stejně připravte i ostatní kusy, poté je postupně vyskládejte na zeleninu a dopečte v troubě podle velikosti šneků 10 až 20 minut. 

GUSTO TIP:

DELŠÍ KUSY VINNÉ KLOBÁSY MOHOU PŘI RESTOVÁNÍ POPRASKAT. PROTO SE HODÍ JE NEJPRVE ASI PŮL MINUTY POVAŘIT VE VROUCÍ VODĚ.

vinna-klobasa_prosinec_Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte