Králík se špenátem a bramborovými šiškami
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody
4.2
9x hodnoceno
Postup
- Rozehřejte troubu na 190 °C. Cibuli nakrájejte na měsíčky a vložte do připraveného pekáče spolu s bobkovými listy.
- Králičí stehna osolte a opepřete z obou stran. Ke každému kusu přiložte snítku šalvěje a zabalte do anglické slaniny.
- Upevněte provázkem a položte do pekáče. Podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte v troubě 20 minut při 190 °C, poté snižte na 170 °C a pečte 1,5 hodiny.
- Průběžně podlévejte zbylým vínem, případně vývarem nebo vodou. Jakmile je králík hotový, přeceďte výpek do rendlíku a krátce zavařte.
- Přidejte do něj studené máslo a zašlehejte. Ochutnejte a případně dosolte. Podávejte se špenátem a bramborovými šiškami.
Postup špenát
- Cibulku nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejte na pánvi lžíci oleje a nechte cibuli zesklovatět, poté přidejte česnek.
- Jakmile se krásně rozvoní, přihoďte čerstvý špenát, krátce orestujte a dosolte. Poté můžete podávat.
Postup bramborové šišky
- Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a dejte vařit. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte vejce, mouku a sůl.
- Vypracujte nelepivé bramborové těsto, které rozdělte na 40g kousky a vyválejte z nich šišky.
- Vařte je 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vychladlé šišky opečte před servírováním na sádle.