Pikantní petrželový krém se zázvorem

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Polévky, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

V zimě přijde polévka vždycky vhod. Když je to navíc polévka se zázvorem a chilli, pak mate jistotu, že vám rozproudí krev! Petrželový krém navíc připravíte během chvilky, je proto perfektní po návratu ze zimní procházky.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve nakrájejte šalotku s chilli papričkami nadrobno a česnek nahrubo. Oloupaný zázvor nastrouhejte také nahrubo.
  2. Kořenovou petržel očistěte, omyjte a poté nakrájejte na kolečka nebo menší kostky. Slunečnicový olej rozpalte v hrnci, přisypte šalotku a na mírném plameni restujte asi 3–4 minuty.
  3. Následně přisypte zázvor, polovinu chilli papriček, česnek a restujte ještě 2–3 minuty.
  4. Přidejte kousky petržele, restujte 5 minut a následně vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 15–20 minut, dokud nebude zelenina měkká.
  5. Uvařenou polévku dobře rozmixujte tyčovým mixérem, ideálně hezky dohladka.
  6. Mléko smíchejte se smetanou ke šlehání, přilijte do polévky a znovu promíchejte.
  7. Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a přidejte zbylé chilli papričky.
  8. Při podávání dozdobte polévku ještě sušeným chilli a hladkolistou petrželkou.

Gusto tip: můžete podávat s rozpečenou bagetkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte