V zimě přijde polévka vždycky vhod. Když je to navíc polévka se zázvorem a chilli, pak mate jistotu, že vám rozproudí krev! Petrželový krém navíc připravíte během chvilky, je proto perfektní po návratu ze zimní procházky.
Pikantní petrželový krém se zázvorem
- velmi snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejprve nakrájejte šalotku s chilli papričkami nadrobno a česnek nahrubo. Oloupaný zázvor nastrouhejte také nahrubo.
- Kořenovou petržel očistěte, omyjte a poté nakrájejte na kolečka nebo menší kostky. Slunečnicový olej rozpalte v hrnci, přisypte šalotku a na mírném plameni restujte asi 3–4 minuty.
- Následně přisypte zázvor, polovinu chilli papriček, česnek a restujte ještě 2–3 minuty.
- Přidejte kousky petržele, restujte 5 minut a následně vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte asi 15–20 minut, dokud nebude zelenina měkká.
- Uvařenou polévku dobře rozmixujte tyčovým mixérem, ideálně hezky dohladka.
- Mléko smíchejte se smetanou ke šlehání, přilijte do polévky a znovu promíchejte.
- Prohřejte, dochuťte solí, pepřem a přidejte zbylé chilli papričky.
- Při podávání dozdobte polévku ještě sušeným chilli a hladkolistou petrželkou.