Grilované kuře huli-huli

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.4

5x hodnoceno

Připravte si grilované kuře podle receptu z Havaje. Kuře v huli-huli marinádě vás mile překvapí svou svěží chutí a přenese vás na tento kouzelný ostrov. Podávat ho můžete s rýží či salátem.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Kečup jemný 100 g
  • Ananasový džus 60 ml
  • Sójová omáčka 40 ml
  • Třtinový cukr 1 lžíce
  • Zázvor 1 lžička
  • Česnek balený 1 lžička
  • Rýžový ocet 1 lžička
  • Sezamový olej 1 lžička
  • Kuřecí prsa 500 g
  • Na dodělání
  • Jarní cibulka (Česká farma)

Postup

  1. V míse smíchejte kečup, ananasový džus, sójovou omáčku, cukr, zázvor, česnek, ocet a olej. Asi polovinu marinády dejte stranou a uložte do lednice.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy, budou se lépe, resp. rovnoměrně a rychleji propékat. Maso ponořte do marinády v míse. Mísu překryjte fólií a nechte v lednici přes noc marinovat. 
  3. Rozpálený gril potřete rostlinným olejem vhodným k tepelné úpravě (může to být řepkový i olivový). Maso položte na gril a z obou stran grilujte dozlatova. Z marinády, kterou jste si dali stranou, odeberte asi 2 lžíce k potírání masa a zbytek nalijte do mističky k servírování.
  4. Než maso stáhnete z grilu, potřete z obou stran znovu marinádou, kterou jste si odložili na potírání a krátce opečte. 
  5. Na talíři posypejte najemno nakrájenou jarní cibulkou.
  6. Podávejte například s jasmínovou rýží nebo s pečivem a salátem. Nezapomeňte na mističku s omáčkou anebo servírujte s omáčkami, které máte rádi.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte