Filé ze pstruha s chřestem a citrónovou omáčkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

0.0

0x hodnoceno

Lehké jídlo je v létě požehnáním! Připravili jsme proto pro vás recept na filé ze pstruha s chřestem, na kterém si v létě rozhodně pochutnáte. Navíc budete mít hotovo za pár minut, takže se ani nebudete muset zdržovat dlouhým vařením.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

1. Očistěte chřest. Spodní část, cca 3 cm odlomte a chřest jemně očistěte nožem nebo škrabkou v okolí kloubů.
2. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a chřest v ní následně 3–5 minut blanšírujte. Poté ho hned přesuňte do studené vody, aby neztratil barvu.
3. V rendlíku rozpusťte máslo, přidejte lžíci hladké mouky a nechte zpěnit. Zalijte silným rybím nebo zeleninovým vývarem a 5 minut provařte do konzistence hustší omáčky. Přidejte kůru a následně i šťávu z jednoho citrónu, zamíchejte, zalijte smetanou a podle chuti osolte a opepřete.
4. Rybu osolte a opepřete z obou stran.
5. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, na který dejte filé kůží dolů. Pečte zhruba 2–3 minuty, dokud není kůže krásně zlatavá. Pak otočte, stáhněte teplotu, do pánve přidejte kousek másla, čerstvé bylinky – například tymián a česnek, a horkým máslem rybu přelejte.
6. Servírujte první chřest, na něj položte rybí filé kůží nahoru, a nakonec přelijte omáčkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte