Rybí filety můžete připravovat v celku na grilu a vychutnat si je s vhodnou přílohou, ale stejně tak se hodí jakou součást skvělého letního salátu. Marinovaný pstruh, známá česká ryba, v sobě totiž skrývá mnoho chuti.
Zeleninový salát s marinovaným pstruhem
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Saláty
5.0
2x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si připravte rybu. Pstruha osušte a kůži na několika místech nařízněte.
- Filety dochuťte solí, pepřem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
- Přidejte nasekaný kopr, půlku olivového oleje a takto nechte rybu chvíli marinovat.
- Na rozpálenou pánev dávejte jednotlivé kousky ryby a pečte z každé strany přibližně 2 minuty.
- Hotovou rybu nechte vychladnout a poté z ní sejměte kůži. Než pstruh vychladne úplně, připravte si zálivku a salát.
- Do misky dejte zbylý olivový olej, šťávu z druhé půlky citronu, sůl a pepř. Vše řádně promíchejte.
- Do větší mísy přesypte rukolu, špenát a míchaný salát. Ředkvičky a okurky omyjte a nakrájejte na plátky.
- Olivy a omytá cherry rajčata nakrájejte na kolečka a vše přisypte do mísy k salátu.
- Přilijte připravenou zálivku a dobře promíchejte. Hotový salát servírujte na talíři a každou porci ozdobte kousky vychladlé ryby a koprem.
GUSTO TIP:
MÁTE‐LI RÁDI VÝRAZNĚJŠÍ CHUTĚ, MŮŽETE MÍSTO KOPRU POUŽÍT ČERSTVÝ ESTRAGON.