Dostaňte do svého jídelníčku trochu zeleniny navíc. S těmihle špenátovými noky to půjde jedna radost. Nejenom, že skvěle vypadají, ale také božsky chutnají. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy téhle pochoutky inspirované Itálií.
Špenátové noky s parmezánem
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Ricottu vyklopte do mixéru. Přidejte baby špenát, vejce a rozmixujte dohladka.
- Do mísy nasypte mouku, nastrouhaný parmezán, tymián a špetku soli a promíchejte. Přilijte špenátovou směs a dobře promíchejte. Mísu s těstem zakryjte fólií a uložte do lednice ideálně na hodinu, popř. alespoň na půl hodiny.
- Pracovní plochu pomoučněte. Z těsta odebírejte kusy těsta a ty rozvalujte do dlouhých válečků o průměru asi 2 cm. Rovnejte válečky vedle sebe, přičemž je mějte stále dobře podsypané. Nožem odkrajujte z válečků dílky dlouhé 3–4 cm.
- Noky opatrně podebírejte kartou a vkládejte je do vroucí osolené vody. Vařte 3–4 minuty. Sceďte a nechte okapat. Poté rozprostřete na velký talíř. Lehce zakápněte trochou oleje a opatrně promíchejte, aby se neponičily.
- V pánvi rozehřejte lžíci másla. Do pánve vložte oloupané, ale celé stroužky česneku, pár snítek tymiánu a cherry rajčata. Chvíli opékejte.
- Do pánve vsypte noky a opatrně míchejte nebo prohazujte asi minutu až dvě.
- Noky naservírujte na talíře. Posypejte opečenými plátky mandlí a hoblinkami parmezánu.