Špenátové noky s parmezánem

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Dostaňte do svého jídelníčku trochu zeleniny navíc. S těmihle špenátovými noky to půjde jedna radost. Nejenom, že skvěle vypadají, ale také božsky chutnají. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do přípravy téhle pochoutky inspirované Itálií.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ricottu vyklopte do mixéru. Přidejte baby špenát, vejce a rozmixujte dohladka. 
  2. Do mísy nasypte mouku, nastrouhaný parmezán, tymián a špetku soli a promíchejte. Přilijte špenátovou směs a dobře promíchejte. Mísu s těstem zakryjte fólií a uložte do lednice ideálně na hodinu, popř. alespoň na půl hodiny.
  3. Pracovní plochu pomoučněte. Z těsta odebírejte kusy těsta a ty rozvalujte do dlouhých válečků o průměru asi 2 cm. Rovnejte válečky vedle sebe, přičemž je mějte stále dobře podsypané. Nožem odkrajujte z válečků dílky dlouhé 3–4 cm.
  4. Noky opatrně podebírejte kartou a vkládejte je do vroucí osolené vody. Vařte 3–4 minuty. Sceďte a nechte okapat. Poté rozprostřete na velký talíř. Lehce zakápněte trochou oleje a opatrně promíchejte, aby se neponičily. 
  5. V pánvi rozehřejte lžíci másla. Do pánve vložte oloupané, ale celé stroužky česneku, pár snítek tymiánu a cherry rajčata. Chvíli opékejte. 
  6. Do pánve vsypte noky a opatrně míchejte nebo prohazujte asi minutu až dvě. 
  7. Noky naservírujte na talíře. Posypejte opečenými plátky mandlí a hoblinkami parmezánu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte