Podzim je už neoddělitelně spojený s dýněmi, dopřejte si skvělou pochoutku, kde hraje dýně hlavní roli. Dýňová omáčka se špenátem perfektně prozáří váš den. Podávejte ji ideálně s těstovinami.
Těstoviny s dýňovou omáčkou a špenátem
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Dýni nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy. Zakápněte olejem, osolte a promíchejte. Dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Při 200 °C pečte asi 20 minut doměkka. Po upečení nechte chvíli chladnout.
- Teplou dýni přendejte do mixéru. Zalijte kokosovým mlékem nebo smetanou. Přidejte citronovou šťávu, rajský protlak, nadrobno nakrájený česnek, tymián a dohladka rozmixujte.
- Těstoviny vařte v osolené vodě na skus. Odlijte naběračku vody z těstovin do pánve. Těstoviny sceďte a přendejte do pánve s vodou. Přidejte 3 hrsti baby špenátu, dýňové pyré a míchejte dvěma vařečkami, dokud špenát neovadne a těstoviny se neobalí v omáčce.
- Servírujte posypané nasekanými ořechy a dýňovými semínky a nastrouhaným parmezánem.