Těstoviny s dýňovou omáčkou a špenátem

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

1.0

1x hodnoceno

Podzim je už neoddělitelně spojený s dýněmi, dopřejte si skvělou pochoutku, kde hraje dýně hlavní roli. Dýňová omáčka se špenátem perfektně prozáří váš den. Podávejte ji ideálně s těstovinami.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Dýni nakrájejte na menší kostky a vložte do mísy. Zakápněte olejem, osolte a promíchejte. Dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Při 200 °C pečte asi 20 minut doměkka. Po upečení nechte chvíli chladnout.
  2. Teplou dýni přendejte do mixéru. Zalijte kokosovým mlékem nebo smetanou. Přidejte citronovou šťávu, rajský protlak, nadrobno nakrájený česnek, tymián a dohladka rozmixujte. 
  3. Těstoviny vařte v osolené vodě na skus. Odlijte naběračku vody z těstovin do pánve. Těstoviny sceďte a přendejte do pánve s vodou. Přidejte 3 hrsti baby špenátu, dýňové pyré a míchejte dvěma vařečkami, dokud špenát neovadne a těstoviny se neobalí v omáčce. 
  4. Servírujte posypané nasekanými ořechy a dýňovými semínky a nastrouhaným parmezánem. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte