Kuřecí křídla patří k oblíbeným pochoutkám na grilovačkách. Kuřecí křídla v teriayaki omáčce na té vaší rozhodně nesmí chybět. Když k nim přidáte i grilované batáty, budou spokojení úplně všichni.
Kuřecí křídla s domácí teriyaki omáčkou a grilovanými batáty
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Kuřecí křídla osolte, opepřete, potřete olejem a odložte do lednice.
- Na pánev nasypte cukr a na středním plameni vytvořte bez míchání středně hnědý karamel.
- Česnek a zázvor očistěte a nakrájejte najemno. Jakmile máte hotový karamel, vhoďte do něj připravený česnek se zázvorem, nechte zpěnit a zalijte sójovou omáčkou.
- Provařte, dokud nezískáte lehce krémovou konzistenci.
- Jakmile omáčka vychladne, polovinou namarinujte kuřecí křídla a zbytek si odložte stranou. Připravená křídla vyskládejte na grilovací tácek a grilujte přibližně 25 minut, dle jejich velikosti. Během grilování je pravidelně otáčejte a potírejte omáčkou. Hotová kuřecí křídla přesuňte do větší misky a posypte sezamem.
- Batáty omyjte a rozkrojte napůl. Každou půlku nařízněte do tvaru mřížky.
- V menší misce smíchejte olej, chilli, uzenou papriku, sušený česnek, sůl a pepř.
- Vzniklou směsí potřete batáty. Rozprostřete je slupkou dolů po stranách grilu a opékejte 40 minut. Poté je potřete medem a grilujte ještě asi 10 minut doměkka.
- Hotové batáty pokapejte šťávou z limetky a posypte nasekanou petrželkou.
Gusto tip:
Pokud nechcete křídla grilovat, můžete je péct v troubě na horkovzduch přibližně 35 minut při 185 °C.