Křupavá kuřecí křídla jsou jistotou řady grilovaček. Snadná na přípravu a chuťově dotažená, přesně taková je naše verze s asijským šmrncem. Výhodou také je, že tento recept můžete připravit klasicky v troubě a s voňavou přílohou navíc!
Kuřecí křídla po vietnamsku s voňavou rýží
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Kuřecí křídla omyjte a osušte.
- Připravte si misku na marinádu.
- Smíchejte med, teriyaki, sojovou omáčku a přidejte rozmačkaný česnek.
- Zakápněte půlkou limetky.
- Nasekejte koriandr a spolu s lžičkou oleje a chilli přidejte do omáčky.
- Dle chuti můžete ještě dosolit.
- Kuřecí křídla nechte přes noc marinovat.
- Rýži dejte do vody v poměru 1:1 a vařte na mírném plameni 15 až 20 minut.
- Do vychladlé rýže přidejte čerstvě nasekaný koriandr.
- Kuřecí křídla pečte ideálně na grilu.
- V troubě na horkovzduchu při 180 °C trvá upečení cca 20 minut.
- Křídla podávejte posypaná krátce orestovanými sezamovými semínky a v případě chuti zakápnuté limetkou.