Poctivé lečo z květáku

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

4.2

14x hodnoceno

Pořádná porce leča se v žádné domácnosti neztratí, nemyslíte? Další známý recept doplněný o květák je perfektní a jednoduchý pokrm pro celou rodinu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Růžičky květáku cca 15 minut spařte v pařáčku.
  2. Sceďte a nechte trochu zchladnout.
  3. Papriky zbavte semínek a spolu s rajčaty nakrájejte na kostičky.
  4. Na másle orestujte cibuli nakrájenou najemno, hezky dosklovata a lehce dozlatova.
  5. Přidejte papriku, rajčata a promíchejte. Poté přisypte spařený květák a krátce poduste pod pokličkou.
  6. Dochuťte prolisovaným česnekem a bylinkami.
  7. Vejce rozmíchejte v misce, dochuťte solí, pepřem a přilijte k zelenině.
  8. Znovu promíchejte, aby se vejce "zdrclo" a můžete podávat.

kvetakove-leco_BILLA_cerven.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte