Vepřové maso si skvěle rozumí s podzimními jablky. Honza Vorel proto uvařil tuto masovou specialitu, která je perfektní volbou během sychravého počasí. Máte chuť?
Trhaná vepřová krkovice a bramborová kaše s křenem a jablky
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
3.0
6x hodnoceno
Postup:
- Krkovici přendejte do pekáčku, zasypte ji pokrájeným česnekem, kmínem, solí, pepřem a podlijte černým pivem.
- Pečte na 180 °C v troubě hezky doměkka cca 1,5 hodiny.
- Jakmile je maso upečené, omáčku sceďte a zredukujte na plotně v rendlíku.
- Do omáčky pak přisypte jablka nakrájená na kostičky a prohřejte spolu s natrhaným masem.
- Brambory uvařte doměkka, sceďte a vyšlehejte spolu s mlékem a máslem do hladké kaše, kterou poté ochuťte nastrouhaným křenem dle chuti.