Jistě, sladké kaše k snídani jsou běžná věc, ale už jste někdy zkusili posnídat variaci naslano? Známé hodně lidí, kterým sladké snídaně příliš nevoní, takže takovou pohankovou kaší se šunkou a houbami by rozhodně nepohrdli. Je neskutečně sytá, takže na podzim naprosto ideální.
Pohanková kaše naslano se šunkou a houbami
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min
4.0
1x hodnoceno
Postup:
- Nejdříve očistěte fazolové lusky a jarní cibulku a nakrájejte je na tenké plátky. Houby očistěte od podhoubí.
- Poté dejte vařit vodu na vejce. Jakmile vře, opatrně do ní vejce vložte a vařte 8 minut natvrdo.
- Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a na něm opečte natrhanou šunku.
- Dejte stranou a ve stejné pánvi krátce orestujte cibulku, lusky a houby, ke konci přidejte nasekané kešu ořechy.
- Opět dejte stranou a stále ve stejné pánvi nechte lehce opražit vločky. Dejte pozor, aby se nespálily.
- Podlijte je vodou a na mírném plameni vařte cca 3 minuty, dokud vločky nepojmou veškerou tekutinu. Následně je nechte odstát.
- Na závěr přidejte prolisovaný česnek, pivovarské kvasnice a sůl. Nasekejte kerblík a smíchejte s čerstvým sýrem.
- Hotovou ochucenou kaši podávejte s restovanou zeleninou, houbami, šunkou, nakrájeným vejcem a lžičkou bylinkového sýra.