Přemýšlíte nad lehkým obědem nebo byste rádi připravili perfektní předkrm? Pak prostě musíte vyzkoušet naše lilkové rolky s ricottou s rajčatovou omáčkou.
Lilkové rolky s citronovou ricottou a s rajčatovou omáčkou
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy, Večeře, Vege & vegan
1.0
1x hodnoceno
Postup
- Lilky podélně nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Z obou stran plátky osolte a nechte 45 minut vypotit.
- Připravte si omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte najemno nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a také římský kmín. Chvíli míchejte a pak zalijte krájenými rajčaty. Plechovku vypláchněte jen malým množstvím vody a přilijte do hrnce. Přidejte 1–2 bobkové listy, osolte a opepřete a 10–15 minut vařte.
- Piniová semínka nasucho opečte. Asi lžíci si dejte stranou. Zbývající semínka nadrobno nasekejte nožem a vmíchejte do ricotty. Ochuťte citronovou kůrou, najemno nakrájenou bazalkou a solí.
- Lilky opláchněte pod studenou vodou a důkladně vysušte papírovou utěrkou.
- Pánev potřete olejem a lilky z obou stran opékejte dozlatova. Opečené lilky pokládejte na větší tác nebo na talíř.
- Na jeden konec lilku naneste kopeček ricotty a zabalte do ruličky. Takto pokračujte se všemi plátky lilku.
- Do zapékací mísy nalijte hotovou omáčku. Na ní rozprostřete naplněné lilkové rolky. Posypejte parmezánem a pečte při 200 °C v režimu horkovzduch 15–20 minut. Hotové posypejte zbylými piniovými semínky.