Lilkové rolky s citronovou ricottou a s rajčatovou omáčkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy, Večeře, Vege & vegan

2.0

4x hodnoceno

Přemýšlíte nad lehkým obědem nebo byste rádi připravili perfektní předkrm? Pak prostě musíte vyzkoušet naše lilkové rolky s ricottou s rajčatovou omáčkou.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Lilek 700 g
  • Sůl
  • Olej
  • Omáčka
  • Cibule bílá 1 ks
  • Extra panenský olivový olej 1.5 lžíce
  • Česnek balený 2 stroužky
  • Tymián 1 lžička
  • Římský kmín 0.5 lžička
  • Rajčata sekaná 1.5 balení
  • Bobkový list 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Na dodělání
  • Parmezán 1 hrst

Postup

  1. Lilky podélně nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Z obou stran plátky osolte a nechte 45 minut vypotit. 
  2. Připravte si omáčku. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Přidejte najemno nakrájený česnek, tymián a rozmarýn a také římský kmín. Chvíli míchejte a pak zalijte krájenými rajčaty. Plechovku vypláchněte jen malým množstvím vody a přilijte do hrnce. Přidejte 1–2 bobkové listy, osolte a opepřete a 10–15 minut vařte. 
  3. Piniová semínka nasucho opečte. Asi lžíci si dejte stranou. Zbývající semínka nadrobno nasekejte nožem a vmíchejte do ricotty. Ochuťte citronovou kůrou, najemno nakrájenou bazalkou a solí.
  4. Lilky opláchněte pod studenou vodou a důkladně vysušte papírovou utěrkou.
  5. Pánev potřete olejem a lilky z obou stran opékejte dozlatova. Opečené lilky pokládejte na větší tác nebo na talíř. 
  6. Na jeden konec lilku naneste kopeček ricotty a zabalte do ruličky. Takto pokračujte se všemi plátky lilku.
  7. Do zapékací mísy nalijte hotovou omáčku. Na ní rozprostřete naplněné lilkové rolky. Posypejte parmezánem a pečte při 200 °C v režimu horkovzduch 15–20 minut. Hotové posypejte zbylými piniovými semínky.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte