Oblíbili jste si recept na tatarák, ale přemýšlíte, že byste rádi ochutnali i jinou než klasickou verzi? Dá se připravit z lososa, tuňáka, červené řepy, ale třeba také z lilku. A právě dnes pro vás tuto bezmasou verzi máme. Pokud byste ji chtěli připravit čistě vegetariánskou, vyměňte klasickou worcestrovou omáčku za veganskou, případně ji nahraďte sójovou.
Tatarák z pečeného lilku
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Předkrmy
5.0
3x hodnoceno
Postup:
- Předehřejte troubu na 200 °C. Do lilků udělejte pomocí vidličky několik děr ze všech stran a pečte je přibližně 35 minut.
- Jakmile vychladnou, odstraňte stopky a prsty je postupně roztrhněte.
- Lžící oddělte upečenou dužinu od slupek, nakrájejte ji nožem na malé kousky a nechte v sítku okapat.
- Na olivovém oleji zpěňte nasekaný česnek, kapary a najemno nakrájenou červenou cibuli.
- Rajčata a papriky nakrájejte na malé kostičky a ve vedlejší pánvi je orestujte.
- Do okapaného lilku přidejte restovanou zeleninu, worcestrovou omáčku, lžíci olivového oleje, nasekanou bazalku, kečup a chilli omáčku.
- Vše dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kapary, rajčaty a pečivem.
GUSTO TIP:
MÍSTO CHILLI OMÁČKY MŮŽETE POUŽÍT I CHILLI OLEJ.