Tatarák z pečeného lilku

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Předkrmy

5.0

4x hodnoceno

Oblíbili jste si recept na tatarák, ale přemýšlíte, že byste rádi ochutnali i jinou než klasickou verzi? Dá se připravit z lososa, tuňáka, červené řepy, ale třeba také z lilku. A právě dnes pro vás tuto bezmasou verzi máme. Pokud byste ji chtěli připravit čistě vegetariánskou, vyměňte klasickou worcestrovou omáčku za veganskou, případně ji nahraďte sójovou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Do lilků udělejte pomocí vidličky několik děr ze všech stran a pečte je přibližně 35 minut.
  2. Jakmile vychladnou, odstraňte stopky a prsty je postupně roztrhněte.
  3. Lžící oddělte upečenou dužinu od slupek, nakrájejte ji nožem na malé kousky a nechte v sítku okapat.
  4. Na olivovém oleji zpěňte nasekaný česnek, kapary a najemno nakrájenou červenou cibuli.
  5. Rajčata a papriky nakrájejte na malé kostičky a ve vedlejší pánvi je orestujte.
  6. Do okapaného lilku přidejte restovanou zeleninu, worcestrovou omáčku, lžíci olivového oleje, nasekanou bazalku, kečup a chilli omáčku.
  7. Vše dochuťte solí a pepřem. Servírujte s kapary, rajčaty a pečivem.

GUSTO TIP:

MÍSTO CHILLI OMÁČKY MŮŽETE POUŽÍT I CHILLI OLEJ.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte