Někdo zkrátka nedá dopustit na pořádný flák masa, který si s chutí dopřeje na grilovačce, ale klidně i běžně k obědu. Podobné chutě má i soutěžící MasterChef Česko Roman Staša, který pro letní číslo Gusto magazínu sepsal recept hodný masové hostiny. Krkovička s ragú a grilovanou cuketou si vás zkrátka získá.
Poctivá krkovička s ragú
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody
1.8
12x hodnoceno
Postup:
- V hrnci orestujte nahrubo nakrájenou mrkev. Přidejte najemno nasekanou šalotku, česnek a řapíkatý celer.
- Do směsi vložte na kostky nakrájený jeden steak z krkovice a zarestujte.
- Poté přilévejte vinný ocet vždy tak, aby se zcela vypařil a zůstala jen jeho chuť.
- Následně podlijte vínem, přidejte švestky, rozinky a bylinky.
- Počkejte, až se víno lehce odpaří a podlijte vodou nebo vývarem.
- Nechte dusit doměkka. Na závěr dochuťte solí, pepřem a máslem.
- Na rozpálenou pánev dejte kapku oleje a opečte ostatní steaky z krkovice.
- Po vyjmutí orestujte na stejné pánvi zprudka i cuketu.
- Ochuťte solí a pepřem a vše společně podávejte.
GUSTO TIPY:
- Na ozdobu můžete přidat i domácí zeleninový chips. Stačí orestovat na pánvi nasucho tenké plátky mrkve nebo cukety.
- Steak připravíte i na hladkém kameni z řeky, který je rozpálený od ohně.