Krásně šťavnatá, voňavá a doplněná o neméně famózní zeleninu! Rybička vám jistě zachutná, obzvlášť když je takto vydařená. Markéta v troubě a její rybí recept v celé své kráse.
Ryba pečená v papilotě
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Vaříme do 30 min
4.5
2x hodnoceno
Postup:
- Nejprve nakrájejte zeleninu, tedy mrkev na tenké nudličky, cuketu na tenká kolečka, cherry rajčata na poloviny, šalotku nebo jarní cibulku nadrobno.
- Na dva kusy pečicího papíru rozdělte zeleninu a navrstvěte ji doprostřed na malou hromádku. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Nahoru položte porci ryby, okořeňte, přidejte plátek másla a snítky bylinek.
- Přehněte pečicím papírem, založte okraje a vytvořte uzavřené balíčky.
- Pečte na plechu v předem vyhřáté troubě na 200 °C cca 15–20 minut a ihned servírujte.
- Můžete ozvláštnit jiným oblíbeným druhem zeleniny či orestovanými houbami.