Zapečené těstoviny s letní zeleninou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

0.0

0x hodnoceno

V horkých letních dnech si rádi dopřáváme lehčí obědy. Sice milujeme zapečené těstoviny s kuřecím či mletým masem, ale tentokrát volba padla na zeleninové těstoviny. Věřte nám, že si na nich pochutnají i zapřisáhlí masožravci, díky jejich chuti si ani nevšimnou, že v nich maso zkrátka není. Zapečené těstoviny s mozzarellou můžete jíst teplé i studené.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Cuketu i papriku omyjte a spolu s cibulí nakrájejte na menší kousky. Promíchejte se lžící olivového oleje a osolte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 20 minut.
  2. Mezitím si podle návodu na obalu uvařte těstoviny. Slijte je a nechte okapat. Připravte si rajčatovou omáčku. V hluboké pánvi začněte prohřívat rajčata, ochuťte bylinkami a prolisovaným česnekem. Nechte mírně zredukovat.
  3. K rajčatové omáčce přidejte upečenou zeleninu, uvařené těstoviny a pečlivě promíchejte.
  4. Dejte do vhodné zapékací misky, já použila rozměr 23x16 cm. Navrch směsi poklaďte plátky nakrájené nebo natrhané mozzarelly a po půllžičkách přidejte i bazalkové pesto.
  5. Dejte zpět do vyhřáté trouby a pečte dalších 15 minut.
  6. Těstoviny před podáváním můžete vyšperkovat trochou parmazánu a čerstvé bazalky.

TIP NUTRIČNÍ TERAPEUTKY

Chcete do jídelníčku zařadit více zeleniny? Přidejte ji do omáček! Přidání zeleniny do rajčatového základu omáček je malou fintou, jak zvýšit její příjem. To oceníte hlavně ve chvíli, kdy máte vybíravé děti a už nevíte, jak zeleninu do jídla zakamuflovat.

Do omáček se dá přidat mrkev, barevné papriky, cibuli nebo listový špenát. Zeleninu můžete nebo nemusíte rozmixovat do hladka. Taková omáčka spolu s těstovinami a tuňákem poslouží jako bleskový, ale zato nutričně vyvážený oběd.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte