Vepřová krkovice pečená na jablkách

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.2

15x hodnoceno

Kombinace vepřového masa a ovoce není zcela běžná, ale to neznamená, že není chutná. Právě naopak! Nechte se inspirovat naším receptem na pečenou krkovici s jablky a jistě si pochutnáte.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na pánvi rozpalte lžíci oleje a plátky krkovice zprudka osmahněte z obou stran, aby se na povrchu zatáhly.
  2. Jablka nakrájejte na měsíčky a spolu s červenou cibulí a česnekem dejte na dno zapékací mísy nebo pekáče. 
  3. Přidejte plátky krkovice, osolte, přidejte čerstvý rozmarýn, podlijte trochou vody, přikryjte víkem nebo alobalem a nechte péct při 180 °C asi hodinu.
  4. Poté víko nebo alobal sundejte a dopečte dozlatova.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte