Marinovaná vepřová krkovice se zámeckými bramborami

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

1.1

10x hodnoceno

Skvělý oběd pro celou rodinu můžete klidně připravit na jedné pánvi. Vepřová krkovice s bramborem je klasika, která chutná opravdu všem. Když krkovici navíc správně namarinujete, budete mít jistotu, že maso bude měkké a šťavnaté. Příprava je jednoduchá, takže ji zvládne i kulinářský začátečník.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup krkovice

  1. Krkovici nakrájíme na plátky
  2. Připravíme marinádu z olivového oleje, čerstvého tymiánu česneku, hrubozrnné hořčice, pepře a soli. Nakrájené plátky z vepřové krkovice do ní naložíme alespoň na dvě hodiny. 
  3. Maso připravíme na grilovací pánvi.
  4. Během marinování masa si připravíme brambory. Ty uvaříme ve slupce.
  5. Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
  7. Nakonec upečené brambory posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.

Postup zámecké brambory

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
  3. Nakonec posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte