Skvělý oběd pro celou rodinu můžete klidně připravit na jedné pánvi. Vepřová krkovice s bramborem je klasika, která chutná opravdu všem. Když krkovici navíc správně namarinujete, budete mít jistotu, že maso bude měkké a šťavnaté. Příprava je jednoduchá, takže ji zvládne i kulinářský začátečník.
Marinovaná vepřová krkovice se zámeckými bramborami
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
2.0
24x hodnoceno
Postup krkovice
- Krkovici nakrájíme na plátky
- Připravíme marinádu z olivového oleje, čerstvého tymiánu česneku, hrubozrnné hořčice, pepře a soli. Nakrájené plátky z vepřové krkovice do ní naložíme alespoň na dvě hodiny.
- Maso připravíme na grilovací pánvi.
- Během marinování masa si připravíme brambory. Ty uvaříme ve slupce.
- Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
- Nakonec upečené brambory posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.
Postup zámecké brambory
- Brambory uvaříme ve slupce. Šalotku nakrájíme na klínky a slaninu na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu spolu s šalotkou. Přidáme brambory ve slupce a opečeme do zlatova.
- Nakonec posypeme nasekaným rozmarýnem a hrubozrnnou solí.