Grilovaný hanger steak se salátem, grilovanou kukuřicí a bylinkovou omáčkou

  • střední
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Není nic lepšího než pořádný kus grilovaného hovězího steaku. Až budete příště grilovat, připravte si hanger steak s kukuřicí podle našeho receptu a rozhodně nebudete litovat! Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Maso zbavte případných blan, ze všech stran osolte, opepřete a promažte olejem.
  2. Nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
  3. Mezitím si připravte bylinkovou omáčku a salát.
  4. Česnek očistěte, petrželku nasekejte nahrubo, rozmarýn zbavte tvrdého stonku a vše vložte do vysoké nádoby na mixování.
  5. Přidejte sůl, pepř, šťávu z citronu, olivový olej, chilli, špetku římského kmínu a rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Odložte stranou. Směs salátů zbavte případných povadlých listů a propláchněte, rajčata omyjte a nakrájejte na půlky.
  7. Vše smíchejte, rozdělte do čtyř porcí a posypte nadrobeným sýrem s modrou plísní.
  8. Na rozpálený gril položte předvařené kukuřice a opékejte je na mírném ohni asi 10 minut ze všech stran.
  9. Marinované hovězí steaky grilujte z každé strany 5–7 minut. Poté je přesuňte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
  10. Následně je nakrájejte na tenké plátky a položte na připravený salát.
  11. Doplňte grilovanou kukuřicí a přelijte bylinkovou omáčkou. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte