Není nic lepšího než pořádný kus grilovaného hovězího steaku. Až budete příště grilovat, připravte si hanger steak s kukuřicí podle našeho receptu a rozhodně nebudete litovat! Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!
Grilovaný hanger steak se salátem, grilovanou kukuřicí a bylinkovou omáčkou
- střední
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Maso zbavte případných blan, ze všech stran osolte, opepřete a promažte olejem.
- Nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
- Mezitím si připravte bylinkovou omáčku a salát.
- Česnek očistěte, petrželku nasekejte nahrubo, rozmarýn zbavte tvrdého stonku a vše vložte do vysoké nádoby na mixování.
- Přidejte sůl, pepř, šťávu z citronu, olivový olej, chilli, špetku římského kmínu a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Odložte stranou. Směs salátů zbavte případných povadlých listů a propláchněte, rajčata omyjte a nakrájejte na půlky.
- Vše smíchejte, rozdělte do čtyř porcí a posypte nadrobeným sýrem s modrou plísní.
- Na rozpálený gril položte předvařené kukuřice a opékejte je na mírném ohni asi 10 minut ze všech stran.
- Marinované hovězí steaky grilujte z každé strany 5–7 minut. Poté je přesuňte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
- Následně je nakrájejte na tenké plátky a položte na připravený salát.
- Doplňte grilovanou kukuřicí a přelijte bylinkovou omáčkou.