Byli jste někdy u přátel na grilování a překvapilo Vás jak dobré to mají? Staňte se profíkem i vy, přečtěte si krátky recept jak ugrilovat výborný rump steak a vytvořte si své tajné triky na grilování. Tento recept patří jak na gril, tak do kuchyně.
Grilovaný rump steak a omáčka chimichurri
- střední
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty, Vaříme do 30 min
2.6
10x hodnoceno
Postup
- Zadní hovězí maso potřete z obou stran olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Maso položte na rozpálený gril a opékejte z každé strany 4 minuty.
- Během grilování potírejte hovězí maso větvičkou orzmarýnu namočenou v olivovém oleji.
- Maso dejte pryč z grilu, přesuňte na zahřátý talíř, zakryjte alobbalem a nechte 5–10 minut odpočívat.
- Zatímco steak odpočívá, připravte si omáčku chimichurri.
- Do mísy nalijte olivový olej, přidejte všechny zbývající přísady a dobře promíchejte.
- Steak podávejte s omáčkou chimichurri.
Tip
Před přípravou nechte maso asi 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.