Hovězí carpaccio

  • střední
  • více než 60 minut
  • Předkrmy, Masové recepty

0.7

7x hodnoceno

Chcete zažít pocit Itálie či luxusní restaurace u Vás doma? Staňte se se šéfkuchařem a pusťte se do toho! Carpaccio je pokrm, který původně vznikal hlavně z hovězího masa, u kterého platí pravidlo čím tenčí plátek, tím lahodnější. Proto doporučujeme použít kráječ na maso. S postupem času se začaly tvořit další druhy carpacia jako například z tuňáka, lososa později i vegetariánské verze z kedlubny, melouna a tak dále.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Syrovou svíčkovou zbavte všech žilek a tuku a poté jí pevně zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na hodinu do mrazničky.
  2. Mezitím si připravte salát.
  3. Smíchejte listy rukoly, čekanky a celeru.
  4. Přidejte brusinky a cibulu nakrájenou na kroužky, osolte, zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou a dobře promíchejte.
  5. Maso vyjměte z fólie a nakrájejte ho na co nejtenčí plátky.
  6. Řezy rozložte na talíř, osolte a opepřete a zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
  7. Carpaccio podávejte se studeným salátem.

Tip

Pokud nemáte čas na mražení, nakrájejte maso na tenké řezy. zakryjte je potravinářskou fólií a dlaní maso opatrně rozklepejte dokud nebude dostatečně tenké.

0553_beef_carpaccio_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte