Chcete zažít pocit Itálie či luxusní restaurace u Vás doma? Staňte se se šéfkuchařem a pusťte se do toho! Carpaccio je pokrm, který původně vznikal hlavně z hovězího masa, u kterého platí pravidlo čím tenčí plátek, tím lahodnější. Proto doporučujeme použít kráječ na maso. S postupem času se začaly tvořit další druhy carpacia jako například z tuňáka, lososa později i vegetariánské verze z kedlubny, melouna a tak dále.
Hovězí carpaccio
- střední
- více než 60 minut
- Předkrmy, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Syrovou svíčkovou zbavte všech žilek a tuku a poté jí pevně zabalte do potravinářské fólie a vložte asi na hodinu do mrazničky.
- Mezitím si připravte salát.
- Smíchejte listy rukoly, čekanky a celeru.
- Přidejte brusinky a cibulu nakrájenou na kroužky, osolte, zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou a dobře promíchejte.
- Maso vyjměte z fólie a nakrájejte ho na co nejtenčí plátky.
- Řezy rozložte na talíř, osolte a opepřete a zakapejte olivovým olejem a citrónovou šťávou.
- Carpaccio podávejte se studeným salátem.
Tip
Pokud nemáte čas na mražení, nakrájejte maso na tenké řezy. zakryjte je potravinářskou fólií a dlaní maso opatrně rozklepejte dokud nebude dostatečně tenké.