Steak z mladého býčka
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Hlavní chody
2.7
Postup
-
Cca 3 cm silné plátky masa z mladého býčka potřete lehce olivovým olejem a vmasírujte drcené kuličky pepře a jalovce.
-
Nechte odpočinout při pokojové teplotě, mezitím si pořádně rozpalte gril (cca 270 °).
-
Odpočinuté steaky položte na rozpálenou litinovou mřížku grilu a přiklopte pokopem. Po cca 3 minutách maso otočte, pokud jde již samo od mřížky a opět přiklopte poklopem.
-
Po 2–3 minutách by měly být steaky hotové na medium (můžete se ujistit vpichovým teploměrem – 57 °C, ale jinak do masa nepíchejte).
-
Přemístěte steaky na prkénko, posolte hrubozrnnou solí, přidejte pár hoblinek másla, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odstát.
-
Poté ihned podávejte s oblíbenou přílohou, například s grilovanou zeleninou a máslovými žampiony.