Hovězí po burgundsku vám asi nemusíme představovat. Proto jsme pro vás tentokrát připravili jeho vegetariánskou obdobu. Bourguignon z červené řepy vás mile překvapí svou chutí. Navíc ho můžete připravit i pro členy rodiny, kteří masu zrovna nefandí.
Bourguignon z červené řepy
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Řepu a mrkev oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky. Řapíkatý celer zbavte listů, bílých konců, omyjte a vytáhněte z něj řapíky – tvrdé nitky. Poté ho nakrájejte na stejně velké kousky jako mrkev a řepu.
- Cibuli nakrá jejte na měsíčky, česnek oloupejte a plochou stranou nože rozmáčkněte, poté nasekejte. Žampiony očistěte a přepulte.
- V kastrolu rozehřejte olivový olej, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř a chvilku restujte.
- Poté vhoďte mrkev, řapíkatý celer, řepu a restujte na středním plameni 5 minut.
- Orestovanou zeleninu posypte cukrem, přidejte cibuli, česnek, promíchejte a restujte ještě dalších 5 minut.
- Dochuťte roz marýnem, tymiánem a zalijte červeným vínem. Povařte 5–10 minut a poté přimíchejte passatu a zeleninový vývar.
- Osolte, opepřete a přiklopené duste 20–30 minut. Přidejte žampiony, scezené cibulky a bez pokličky vařte ještě 10 minut. Směs občas promíchejte.
- Na závěr přidejte nasekanou petrželku, vylovte bobkové listy a podávejte s přílohou dle vlastního výběru.