Poctivý hovězí guláš s chlebem, jedna z největších českých klasik, kterou najdete snad v každé české hospodě. Dokonce u nás původně maďarské jídlo zdomácnělo na tolik, že se pořádají i soutěže o nejlepší guláš. My pro vás máme recept, který rozhodně musíte vyzkoušet.
Poctivý hovězí guláš
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
2.8
38x hodnoceno
Postup
- V hrnci rozpusťte lžíci sádla, a pozvolna opékejte cibuli na středním plameni, za občasného promíchání. Také přidejte sůl a kmín.
- Mezitím si nakrájejte maso na větší kostky a opečte na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Cibuli restujte pozvolna do tmavě zlatavé barvy, ke konci podlijte trochou vývaru. Zarestujte krátce lžíci protlaku a také pár vteřin lahůdkovou papriku. Přidejte maso, osolte, opepřete a také utřený česnek.
- Zalijte vývarem, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat cca 2 hodiny, do změknutí masa.
- Ke konci zahustěte chlebem nebo tmavou jíškou a zamíchejte promnutou majoránku.
- Podávejte s chlebem a nakrájenou cibulí.