Poctivý hovězí guláš

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

2.9

40x hodnoceno

Poctivý hovězí guláš s chlebem, jedna z největších českých klasik, kterou najdete snad v každé české hospodě. Dokonce u nás původně maďarské jídlo zdomácnělo na tolik, že se pořádají i soutěže o nejlepší guláš. My pro vás máme recept, který rozhodně musíte vyzkoušet.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V hrnci rozpusťte lžíci sádla, a pozvolna opékejte cibuli na středním plameni, za občasného promíchání. Také přidejte sůl a kmín.
  2. Mezitím si nakrájejte maso na větší kostky a opečte na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo. 
  3. Cibuli restujte pozvolna do tmavě zlatavé barvy, ke konci podlijte trochou vývaru. Zarestujte krátce lžíci protlaku a také pár vteřin lahůdkovou papriku. Přidejte maso, osolte, opepřete a také utřený česnek.
  4. Zalijte vývarem, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte mírně pobublávat cca 2 hodiny, do změknutí masa.
  5. Ke konci zahustěte chlebem nebo tmavou jíškou a zamíchejte promnutou majoránku.
  6. Podávejte s chlebem a nakrájenou cibulí.  

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte