Zeleninové hranolky s majonézou z červené čočky
- snadné
- do 60 minut
- Vege & vegan, Hlavní chody, Přílohy, Svačiny
3.3
4x hodnoceno
Postup:
- Nejdřív uvařte červenou čočku v dvojnásobném množství vody (300 ml) na kaši, trvá to 20–30 minut.
- Poté ji nechte vychladnout a mezitím si připravte zeleninové hranolky.
- Všechnu zeleninu očistěte, nakrájejte a osušte. Přebytečná voda ze zeleniny není žádoucí, jinak by hranolky nebyly tak krásně křupavé.
- Zeleninu promíchejte s olejem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem a pečte v troubě 40–50 minut na 220 °C. Hranolky osolte až po dopečení.
- Jakmile je čočka vychladlá, rozmixujte ji s olejem, šťávou z citronu, hořčicí, solí a pepřem.
- Nakonec prolisujte stroužek česneku a můžete přidat i nějakou bylinku.
- Upečené a dosolené hranolky podávejte s hotovou majonézou.