Masová tortilla s cibulí a salátem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře

4.6

9x hodnoceno

Tortillu s masem podle našeho receptu si s chutí připravíte nejen jako snadnou večeři. K hotové směsi pak stačí přidat trochu salátu, zakysané smetany a štiplavé červené cibule. Už se vám sbíhají sliny?

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve orestujte na trošce oleje cibuli dozlatova. Poté přidejte prolisovaný česnek, třtinový cukr a nechte zkaramelizovat.
  2. Vmíchejte mleté maso, přidejte sůl, pepř a restujte dohněda. Poté přisypte kmín a přilijte aceto balsamico.
  3. Následně přidejte kajenský pepř, fazole z konzervy a promíchejte.
  4. Poduste pod pokličkou asi 10–15 minut a poté bez pokličky ještě pár minut, aby se omáčka trochu zredukovala.
  5. Přisypte posekané oregano.
  6. Nasucho na pánvi lehce opečte tortillu a omyjte a očistěte římský salát.
  7. Jakmile je maso hotové, naservírujte na talíř placku, potřete ji zakysanou smetanou, zaskládejte listy salátu a přidejte směs z mletého masa.
  8. Na závěr zasypte červenou cibulí a zabalte.

masova-tortilla_rijen_BILLA.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte