Tortillu s masem podle našeho receptu si s chutí připravíte nejen jako snadnou večeři. K hotové směsi pak stačí přidat trochu salátu, zakysané smetany a štiplavé červené cibule. Už se vám sbíhají sliny?
Masová tortilla s cibulí a salátem
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře
4.6
9x hodnoceno
Postup:
- Nejprve orestujte na trošce oleje cibuli dozlatova. Poté přidejte prolisovaný česnek, třtinový cukr a nechte zkaramelizovat.
- Vmíchejte mleté maso, přidejte sůl, pepř a restujte dohněda. Poté přisypte kmín a přilijte aceto balsamico.
- Následně přidejte kajenský pepř, fazole z konzervy a promíchejte.
- Poduste pod pokličkou asi 10–15 minut a poté bez pokličky ještě pár minut, aby se omáčka trochu zredukovala.
- Přisypte posekané oregano.
- Nasucho na pánvi lehce opečte tortillu a omyjte a očistěte římský salát.
- Jakmile je maso hotové, naservírujte na talíř placku, potřete ji zakysanou smetanou, zaskládejte listy salátu a přidejte směs z mletého masa.
- Na závěr zasypte červenou cibulí a zabalte.