Obložený chléb s dýní

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Obložené chleby jsou perfektní způsob, jak zahnat malý i velký hlad. Připravili jsme pro vás další možnost, jak si připravit rychlou a chutnou večeři. Tentokrát jsme vsadili na dýni a oblíbenou nivu.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Dýně hokkaido 0.5 ks
  • Uzená paprika 1 lžička
  • Česnek balený 1 stroužek
  • Sůl
  • Pepř
  • Avokádový olej
  • Rozmarýn 1 špetka
  • Kuřecí prsa 2 ks
  • České máslo 84 % mléčného tuku 2 plátky
  • Sůl
  • Pepř
  • Žervé 1 balení
  • Niva 60 g
  • Semínka mix (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná) 0.5 hrst
  • mix ořechů (lískové, kešu, mandle…) 0.5 hrst
  • Rukola 2 hrst
  • Chléb Hubert 4 krajíce

Postup

  1. Nakrájejte dýni zbavenou semínek na tenké plátky, v míse promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a dejte péct na 230 °C na 20–25 minut doměkka až křupava.
  2. Maso si osolte, opepřete, přidejte kousek másla a zavakuujete, vařte s pomocí sous-vide sticku při 61 °C cca 2 hodiny, podle velikosti prsou. Následně vyndejte a zprudka opečte na kapce oleje. (pokud nemáte vakuovačku a sous-vide stick k dispozici, orestujte prso na pánvi na másle). Na rozpálené pánvi opečte lehce i semínka s ořechy.
  3. Chléb namažte žervé, přidejte rukolu, pečenou dýni, ½ kuřecího prsa nakrájeného na plátky a na závěr posypte oblíbenými oříšky, semínky a nivou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte