Krémová polévka ze zelených fazolek

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, 4 roční období, Recepty

2.5

8x hodnoceno

Podlouhlá zelenina se snadno rozpoznatelným tvarem je vítaným hostem na letních tabulích, nejčastěji je přidávána ke steakům či rybám. To však neznamená, že z nich nelze uvařit chutnou polévku. Fazolky jsou bohatým zdrojem vitamínu C a kromě toho neobsahuje prakticky žádný tuk jde o vynikající zdroj vlákniny.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cibuli a česnek očistěte a nasekejte, bramboru a karotku oloupejte.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek, za občasného míchání je zlehka opečte.
  3. Po 5 minutách přidejte zelené fazolky, hrášek a mrkev nakrájenou na plátky spolu s bramborem nakrájeným na kostičky, zalijte zeleninovým vývarem.
  4. Osolte a vařte na mírném ohni asi 15 minut do změknuté zeleniny.
  5. Polévku stáhněte z ohně, část zeleniny vyjměte na talír a zvývající polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
  6. Zeleninu vraťte zpátky do hrnce, přidejte petrželku a lžíci citrónové šťávy.
  7. Zamíchejte a podávejte.

shutterstock_149130710_1920_1080.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte