Recepty se špenátem

Listový špenát v současné době seženete v podstatě celoročněje. Velmi dobře se dá využít i špenát mražený, a to jak kusový, tak ve formě špenátového protlaku. Díky svěží zelené barvě však nejvíce ladí s jarem. V mnoha jarních receptech dokonce hraje hlavní roli, v jiných hravě zastoupí roli svěží přílohy. Klasický čerstvý listový špenát je lepší tepelně upravit, ale nepřehánějte to, stačí opravdu jen chvilka. Dlouhá úprava by špenát připravila o cenné látky, navíc by se mohl proměnit v nevzhlednou kaši. Omyté listy tefy nechte jen lehce zavadnout na pánvi a rychle servírujte. Pokud házíte nasekané listy do polévky, stačí maximálně minutku před koncem vaření. Malé lístky baby špenátu jsou skvělé zasyrova, mají výraznou chuť, která báječně ladí k sýrům, jahodám nebo do salátů.
hero-background