Co dělat s bílky, když vám zůstanou třeba ze sladkého pečení? Vůbec je nemusíte vyhazovat nebo z nich dělat obligátní pusinky. Udělejte si k snídani nebo svačině bílkovou frittatu, kdy můžete snadno zužitkovat i zbytky hub.
Bílková frittata s houbami
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan
3.3
7x hodnoceno
Postup:
- Troubu předehřejte přibližně na 190 °C. Rozehřejte na plotně pánev s nepřilnavým povrchem (ideálně 20 cm a musí být také vhodná do trouby) a rozpusťte v ní lžíci másla.
- Poté přisypte pokrájené nožičky hub, nahrubo nakrájenou jarní cibulku a krátce orestujte.
- Mezitím vyšlehejte metličkou bílky do lehce pěnové konzistence a dejte stranou.
- Vmíchejte do pánve čerstvý baby špenát a nechte ho krátce zavadnout.
- Směs dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, bylinkami a promíchejte. Opatrně přes ni přelijte bílkovou pěnu tak, aby se rozlila po celém povrchu pánve.
- Pečte, dokud nezačnou okraje nepatrně zlátnout. Jakmile jsou víceméně ztuhlé, zasypte frittatu strouhaným sýrem a dopečte v troubě na program vrchní gril.
- Bude stačit opravdu jen chvilka, přibližně 2 minuty. Frittatu poté vyndejte z trouby na prkénko, nakrájejte a podávejte s pečivem nebo salátem.