Bílková frittata s houbami

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Svačiny, Snídaně, Vege & vegan

4.7

1,077x hodnoceno

Co dělat s bílky, když vám zůstanou třeba ze sladkého pečení? Vůbec je nemusíte vyhazovat nebo z nich dělat obligátní pusinky. Udělejte si k snídani nebo svačině bílkovou frittatu, kdy můžete snadno zužitkovat i zbytky hub.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu předehřejte přibližně na 190 °C. Rozehřejte na plotně pánev s nepřilnavým povrchem (ideálně 20 cm a musí být také vhodná do trouby) a rozpusťte v ní lžíci másla.
  2. Poté přisypte pokrájené nožičky hub, nahrubo nakrájenou jarní cibulku a krátce orestujte.
  3. Mezitím vyšlehejte metličkou bílky do lehce pěnové konzistence a dejte stranou.
  4. Vmíchejte do pánve čerstvý baby špenát a nechte ho krátce zavadnout.
  5. Směs dochuťte solí, pepřem, sušeným česnekem, bylinkami a promíchejte. Opatrně přes ni přelijte bílkovou pěnu tak, aby se rozlila po celém povrchu pánve.
  6. Pečte, dokud nezačnou okraje nepatrně zlátnout. Jakmile jsou víceméně ztuhlé, zasypte frittatu strouhaným sýrem a dopečte v troubě na program vrchní gril.
  7. Bude stačit opravdu jen chvilka, přibližně 2 minuty. Frittatu poté vyndejte z trouby na prkénko, nakrájejte a podávejte s pečivem nebo salátem. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte