Zeleninový salát s marinovaným pstruhem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

5.0

1x hodnoceno

Rybí filety můžete připravovat v celku na grilu a vychutnat si je s vhodnou přílohou, ale stejně tak se hodí jakou součást skvělého letního salátu. Marinovaný pstruh, známá česká ryba, v sobě totiž skrývá mnoho chuti.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si připravte rybu. Pstruha osušte a kůži na několika místech nařízněte.
  2. Filety dochuťte solí, pepřem a zakápněte šťávou z půlky citronu.
  3. Přidejte nasekaný kopr, půlku olivového oleje a takto nechte rybu chvíli marinovat.
  4. Na rozpálenou pánev dávejte jednotlivé kousky ryby a pečte z každé strany přibližně 2 minuty.
  5. Hotovou rybu nechte vychladnout a poté z ní sejměte kůži. Než pstruh vychladne úplně, připravte si zálivku a salát.
  6. Do misky dejte zbylý olivový olej, šťávu z druhé půlky citronu, sůl a pepř. Vše řádně promíchejte.
  7. Do větší mísy přesypte rukolu, špenát a míchaný salát. Ředkvičky a okurky omyjte a nakrájejte na plátky.
  8. Olivy a omytá cherry rajčata nakrájejte na kolečka a vše přisypte do mísy k salátu.
  9. Přilijte připravenou zálivku a dobře promíchejte. Hotový salát servírujte na talíři a každou porci ozdobte kousky vychladlé ryby a koprem.

GUSTO TIP:

MÁTE‐LI RÁDI VÝRAZNĚJŠÍ CHUTĚ, MŮŽETE MÍSTO KOPRU POUŽÍT ČERSTVÝ ESTRAGON.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte