Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem. Specialita hodná sváteční tabule.
Hovězí líčka s celerovým pyré
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup hovězí líčka:
- Na oleji zatáhněte líčka, která důkladně osolte a opepřete. Poté je vyndejte a orestujte hezky dohněda kořenovou zeleninu, cibuli a česnek. Ta nám později zaručí krásnou barvu omáčky.
- Jakmile bude kořenová zelenina orestovaná do tmavě hněda, zarestujte k ní protlak.
- Poté zalijte vínem, vývarem, dejte všechno koření a vložte zpět líčka. Duste cca 3 hodinky, než jsou úplně doměkka. Jakmile jsou hotová, vytáhněte je a natrhejte.
- Omáčku sceďte a zredukujte min. na polovinu. Líčka dejte do potravinové fólie a udělejte z nich váleček.
- Maso podávejte s celerovým pýre, černým kořenem, topinamburem a nakládaným celerem.
Postup celerové pyré:
- Na másle orestujte šalotku a celer na kostky (pořádně dohněda). Zalijte smetanou, mlékem a poduste. Ochuťte solí a rozmixujte na hladké pyré.
Postup černý kořen a topinambur:
- Černý kořen a topinambury očistěte a uvařte ve vývaru. Poté orestujte dohněda na másle a dochuťte solí.
Postup nakládaný celer:
- Celer nakrájejte na tenké plátky. Vodu, ocet a cukr svařte a do vzniklého rozvaru vložte celerové plátky.