Hovězí líčka s celerovým pyré

  • střední
  • více než 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Hovězí líčka jsou méně známá partie masa, ale velice chutná a luxusní záležitost! Zkuste si je připravit podle receptu od Honzy Vorla a doplňte je kromě celerového pyré a kousky černého kořene nebo nakládaným celerem. Specialita hodná sváteční tabule.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup hovězí líčka:

  1. Na oleji zatáhněte líčka, která důkladně osolte a opepřete. Poté je vyndejte a orestujte hezky dohněda kořenovou zeleninu, cibuli a česnek. Ta nám později zaručí krásnou barvu omáčky.
  2. Jakmile bude kořenová zelenina orestovaná do tmavě hněda, zarestujte k ní protlak.
  3. Poté zalijte vínem, vývarem, dejte všechno koření a vložte zpět líčka. Duste cca 3 hodinky, než jsou úplně doměkka. Jakmile jsou hotová, vytáhněte je a natrhejte.
  4. Omáčku sceďte a zredukujte min. na polovinu. Líčka dejte do potravinové fólie a udělejte z nich váleček.
  5. Maso podávejte s celerovým pýre, černým kořenem, topinamburem a nakládaným celerem.

Postup celerové pyré:

  1. Na másle orestujte šalotku a celer na kostky (pořádně dohněda). Zalijte smetanou, mlékem a poduste. Ochuťte solí a rozmixujte na hladké pyré.

Postup černý kořen a topinambur:

  1. Černý kořen a topinambury očistěte a uvařte ve vývaru. Poté orestujte dohněda na másle a dochuťte solí.

Postup nakládaný celer:

  1. Celer nakrájejte na tenké plátky. Vodu, ocet a cukr svařte a do vzniklého rozvaru vložte celerové plátky. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte