Domácí gyros v pita chlebu

  • střední
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

0.0

0x hodnoceno

Nechte se inspirovat v řecké kuchyni a vychutnejte si skvělý oběd či večeři v řeckém stylu. Máme pro vás skvělý recept na domácí gyros v domácím pita chlebu. Příprava téhle hostiny zabere trochu času, ale rozhodně to bude stát za to.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Do mísy dejte mouku, jogurt, droždí, špetku cukru, sůl a vlažnou vodu. Vymiste v nelepivé těsto, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 90 minut odpočinout. 
  2. Mezitím si naložte maso – plátky masa potřete kořením smíchaným v oleji, přetáhněte potravinářskou folii a dejte do lednice. 
  3. Těsto pak rozdělte na 4 díly, vyválejte na placky, opečte z obou stran na suché rozpálené pánvi, poté skládejte na sebe na talíř, vždy ihned po sundání z pánve potřete máslem.
  4. Maso ogrilujte či opečte na pánvi z obou stran. 
  5. Využívejte mezičasy například k omytí a nakrájení veškeré zeleniny – rajčata, salátová okurka, salát little gem a cibule. A také k přípravě jednoduchého dresinku – smíchat zakysanou smetanou s nakrájenou oloupanou okurkou najemno, přidat nasekané snítky kopru, dochutit solí a pepřem. Maso poté nakrájejte na velmi tenké plátky ostrým nožem.
  6. Pak už jen kompletujte – část placky potřít dresinkem, přidat zeleninu, nakrájené maso, zabalit do klasického tvaru gyrosu a ihned podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte