Nechte se inspirovat v řecké kuchyni a vychutnejte si skvělý oběd či večeři v řeckém stylu. Máme pro vás skvělý recept na domácí gyros v domácím pita chlebu. Příprava téhle hostiny zabere trochu času, ale rozhodně to bude stát za to.
Domácí gyros v pita chlebu
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do mísy dejte mouku, jogurt, droždí, špetku cukru, sůl a vlažnou vodu. Vymiste v nelepivé těsto, přikryjte potravinářskou fólií a nechte 90 minut odpočinout.
- Mezitím si naložte maso – plátky masa potřete kořením smíchaným v oleji, přetáhněte potravinářskou folii a dejte do lednice.
- Těsto pak rozdělte na 4 díly, vyválejte na placky, opečte z obou stran na suché rozpálené pánvi, poté skládejte na sebe na talíř, vždy ihned po sundání z pánve potřete máslem.
- Maso ogrilujte či opečte na pánvi z obou stran.
- Využívejte mezičasy například k omytí a nakrájení veškeré zeleniny – rajčata, salátová okurka, salát little gem a cibule. A také k přípravě jednoduchého dresinku – smíchat zakysanou smetanou s nakrájenou oloupanou okurkou najemno, přidat nasekané snítky kopru, dochutit solí a pepřem. Maso poté nakrájejte na velmi tenké plátky ostrým nožem.
- Pak už jen kompletujte – část placky potřít dresinkem, přidat zeleninu, nakrájené maso, zabalit do klasického tvaru gyrosu a ihned podávejte.