Letní měsíce doslova lákají k lehkým zeleninovým jídlům. Připravili jsme pro vás proto recept na skvělý řecký salát, na kterém si jistě pochutnáte. Podávat ho můžete ke grilovanému masu nebo jako hlavní chod s pečivem.
Barevný řecký salát s fetou a cizrnou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Saláty, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve připravte zálivku. Pečlivě smíchejte řecký jogurt, olivový olej, citronovou šťávu a kůru, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl. Dochuťte podle potřeby. Odložte do lednice, dokud nebudete mít připravený zbytek.
- Nakrájejte okurku, žlutou papriku, cherry rajčata, červenou cibuli a přidejte okapanou cizrnu z plechovky.
- Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na základ salátu. Přidejte i zálivku a pečlivě promíchejte.
- Nechte v lednici odpočinout alespoň 10 minut, chutě se tak lépe propojí.
- Podávejte jako lehkou přílohu třeba ke grilovanému masu.
Tip nutriční terapeutky:
denně byste měli sníst zhruba 400 g zeleniny – to odpovídá např. velké okurce nebo 2 středním paprikám, 3 rajčatům nebo jejich kombinaci. V letních měsících to obvykle není problém. Nejlepší je kombinovat různé druhy zeleniny v průběhu celého dne. Ideální je, pokud je zelenina součástí každého slaného jídla.