Salát Panzanella

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Saláty, Večeře

3.5

4x hodnoceno

Už jste slyšeli o italském salátu panzanella? Salát známý také jako panmolle pochází z Toskánska. Salát z namočeného starého chleba, cibule a rajčat je velmi populární i v jiných částech střední Itálie. Vyzkoušejte ho i u vás doma a uvidíte, že bude mít úspěch.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Chleba nebo bagetku natrhejte na kousky, dejte je na plech vyložený pečícím papírem a pokapejte olivovým olejem. 
  2. Vedle chleba položte žlutou papriku. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20–25 minut. Chleba vytáhněte dříve, aby se nespálil. 
  3. Jakmile se na paprice objeví hnědé puchýře, vytáhněte ji, dejte do sáčku a nechte zapařit. Pak papriku oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte nahrubo. 
  4. Ve velké míse smíchejte nakrájená rajčata a cibuli. Pořádně opepřete, osolte, zakápněte octem, promíchejte a nechte odstát, aby rajčata pustila šťávu. Poté přidejte chleba, olivový olej, papriku a natrhanou bazalku. 
  5. Salát lehce promíchejte a podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte