Řecký salát se sedmikráskou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Předkrmy, Saláty, Vaříme do 30 min

4.0

1x hodnoceno

Červená cibule, olivy, olivový olej, krásně zralá voňavá rajčata, to jsou ingredience, které si všichni spojíme s řeckým salátem. Nebojte se si jej připravit k obědu během teplého jarního dne. Ozvláštněte si navíc salát sedmikráskami. Usmějí se na vás z talíře pro lepší den!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny a cibuli na tenké plátky.
  2. Okurku nakrájejte na menší kostky a olivy nechte vcelku.
  3. Salát nekrájejte, ale natrhejte, aby si udržel svou křehkost.
  4. Rozpalte si grilovací pánev a krátce opečte nakrájenou bagetu.
  5. Připravenou zeleninu smíchejte s umytými lístky pampelišek a s květy sedmikrásky.
  6. Salát lehce zakápněte extra panenským olivovým olejem a podle chuti přidejte dýňový, osolte a opepřete a podávejte s křupavou bagetou.

Billa_kveten01956_jarni_salat.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte