Klobása s cibulí? To je přece neskutečná lahůdka. Pokud této kombinaci fandíte a nevadí vám sladší chutě, vyzkoušejte klobásku s poctivou domácí cibuládou. Nebudete litovat!
Klobása s cibuládou
- náročnější
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
3.1
21x hodnoceno
Postup
- Klobásy podélně nařízněte a opečte na pánvi nasucho.
- Vyndejte z pánve, dejte stranou a pusťte se do cibulády.
- Na rozehřátém oleji orestujte dosklovata pokrájenou červenou cibuli a šalotku.
- Přidejte třtinový cukr, aceto balsamico, stáhněte plamen a nechte zkaramelizovat.
- Poté postupně po menších dávkách přilévejte vývar a víno. Vždy nechte várku pozvolna zredukovat a znovu přidejte.
- Redukování proveďte alespoň třikrát.
- Cibuládu osolte, opepřete.
- Do pánve s cibuládou vraťte klobásy, zasypte pokrájeným rozmarýnem a krátce prohřejte.
- Podávejte s domácí nastavovanou kaší.