Zimní salát s pečenou zeleninou a mozzarellou

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Jíst dostatek zeleniny v létě není problém, ale v zimních měsících to může být trochu komplikovanější. Připravili jsme pro vás proto recept na netradiční salát z pečené zeleniny, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Taky snadno zapadne i do vegetariánského jídelníčku. 

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Do mísy dejte kapustičky, dýni nakrájenou na menší kousky a cizrnu. Přidejte lžíci olivového oleje, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky. Přidat můžete i sušené bylinky: hodí se rozmarýn nebo tymián.
  3. Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.
  4. Mezitím si připravte quinou: k jednomu dílu quinoy přidejte dva díly vody nebo ještě lépe vývaru. Vařte do měkka, trvá to cca 15–20 minut.
  5. Po upečení zeleninu nechte mírně vychladnout, stejně tak i quinou.
  6. Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů. 
  7. Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, natrhejte mozzarellu a ozdobte plátkovými mandlemi. Pokud máte, přidejte i granátové jablko. Salátu dodá zajímavý křupavý element.

TIP nutriční terapeutky: Naplnit denní doporučený příjem zeleniny v létě není žádný problém. Je chutná, levná a dostupná. Během aktuálního období už to může být větší oříšek. V tomto receptu jsme vám ukázali, že zeleninu můžete jíst i jinak než čerstvou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte