Jíst dostatek zeleniny v létě není problém, ale v zimních měsících to může být trochu komplikovanější. Připravili jsme pro vás proto recept na netradiční salát z pečené zeleniny, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Taky snadno zapadne i do vegetariánského jídelníčku.
Zimní salát s pečenou zeleninou a mozzarellou
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Do mísy dejte kapustičky, dýni nakrájenou na menší kousky a cizrnu. Přidejte lžíci olivového oleje, lžičku sušeného česneku, osolte a zamíchejte. Máte rádi pálivé? Přidat můžete i trochu chilli a uzené papriky. Přidat můžete i sušené bylinky: hodí se rozmarýn nebo tymián.
- Takto připravenou směs zeleniny i cizrnu pečte cca 30 minut, dokud nebude měkká a cizrna křupavá.
- Mezitím si připravte quinou: k jednomu dílu quinoy přidejte dva díly vody nebo ještě lépe vývaru. Vařte do měkka, trvá to cca 15–20 minut.
- Po upečení zeleninu nechte mírně vychladnout, stejně tak i quinou.
- Mezitím si připravte hluboké talíře, do nich čerstvý listový špenát nebo jinou směs salátů.
- Na to přidejte pečenou zeleninu, cizrnu, natrhejte mozzarellu a ozdobte plátkovými mandlemi. Pokud máte, přidejte i granátové jablko. Salátu dodá zajímavý křupavý element.