Milujete smažené bramborové chipsy? Kdo ne, že? Jenomže tahle slaná pochoutka dost leze na váhu. Proto jsme pro vás připravili recept na skvělé zeleninové chipsy s domácí salsou ze zeleniny z České farmy. Nemusíte se ničeho bát, recept je jednoduchý, a navíc vás postupem krok po kroku provede ve videu Roman Staša.
Salsa s restovanou fetou a zeleninovými chipsy
- snadné
- do 60 minut
- Předkrmy, Vege & vegan
1.0
6x hodnoceno
Postup
- Na plech s pečicím papírem dáme nakrájená rajčata a papriky, zaprášíme je cukrem, polejeme olivovým olejem a zakápneme vinným octem a teriyaky omáčkou, přidáme sůl a pepř. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct cca 25 minut.
- Celer a červenou řepu nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Dáme na plech, osolíme a opepříme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 13–15 minut
- Na suchou středně rozpálenou pánev dáme fetu a zarestujeme dozlatova.
- Upečená rajčata a papriky dáme do mixéru společně s bazalkou nebo petrželí a mixujeme. Dochutíme solí a pepřem.
- Salsu servírujeme zasypanou opečeným sýrem feta, bazalkou a chilli papričkou. Zeleninové chipsy dáme do mísy vedle.