Salsa s restovanou fetou a zeleninovými chipsy

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Vege & vegan

1.0

6x hodnoceno

Milujete smažené bramborové chipsy? Kdo ne, že? Jenomže tahle slaná pochoutka dost leze na váhu. Proto jsme pro vás připravili recept na skvělé zeleninové chipsy s domácí salsou ze zeleniny z České farmy. Nemusíte se ničeho bát, recept je jednoduchý, a navíc vás postupem krok po kroku provede ve videu Roman Staša.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Na plech s pečicím papírem dáme nakrájená rajčata a papriky, zaprášíme je cukrem, polejeme olivovým olejem a zakápneme vinným octem a teriyaky omáčkou, přidáme sůl a pepř. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme péct cca 25 minut. 
  2. Celer a červenou řepu nakrájíme na mandolíně na tenké plátky. Dáme na plech, osolíme a opepříme a dáme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme 13–15 minut
  3. Na suchou středně rozpálenou pánev dáme fetu a zarestujeme dozlatova. 
  4. Upečená rajčata a papriky dáme do mixéru společně s bazalkou nebo petrželí a mixujeme. Dochutíme solí a pepřem. 
  5. Salsu servírujeme zasypanou opečeným sýrem feta, bazalkou a chilli papričkou. Zeleninové chipsy dáme do mísy vedle.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte