Polévka z pečeného kuřete s fritátovými nudlemi
- střední
- do 60 minut
- Polévky
4.0
7x hodnoceno
- V silnostěnném hrnci rozehřejte malou lžičku oleje. Zprudka v ní opečte kousky kuřete i s kostmi. Dejte pozor, aby se nic nepřipálilo. Zalijte litrem studené vody.
- Očistěte mrkev a přidejte jednu podélně rozříznutou mrkev do hrnce. K ní přisypte obě přepůlené cibulky. Slupku z cibule neodstraňujte, pouze dobře očistěte. Slupka totiž polévku krásně obarví.
- Stroužky česneku také není potřeba loupat, přidejte je do polévky se slupkou. Zbývá přidat bobkový list, kuličky nového koření, svázanou petržel a osolit.
- Vařte na mírném plameni cca 40 minut.
- Polévku sceďte do druhého hrnce, maso dejte stranou a oberte ho.
- Nakrájejte zbylé dvě mrkve na velmi jemné proužky a přidejte do vývaru spolu s hráškem. Zavařte jen krátce cca 5 minut, aby nám zelenina příliš nezměkla. Dosolte dle chuti a zasypte obraným masem.
Postup fritátové nudličky:
- Fritátové nudle se dělají stejně jako základní těsto na palačinky. Nejprve si smíchejte mouku s vejcem, mlékem a osolte. Přidejte nadrobno posekanou petržel, vyšlehejte a nechte 5 minut odstát.
- Pokud máte dobrou pánev na palačinky, stačí pánev jen potřít ubrouskem namočeným v oleji. Pánev rozpalte na středním plameni. Naběračkou nalijte do pánve velmi tenkou vrstvu těsta. Palačinky opečte z obou stran dozlatova, jen lehce.
- Vychladlé palačinky nakrájejte na tenké nudličky, které následně překrojte na menší sousta. Mezitím rozpalte hlubokou pánev s větším množstvím oleje. Připravené nudličky palačinek smažte na středním plameni dokřupava.