Slyšeli jste o velouté? Skvělá omáčka z máslové jíšky a vývaru. Veloué pochází z Francie a používá se jako základ pro přípravu dalších omáček nebo podávat s masem či vařenou zeleninou.
Omáčka velouté z bílého chřestu s chorizem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Přílohy
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Chřest oloupeme a zalomíme (tak poznáme, kde už je dřevnatý).
- Oloupeme a nakrájíme šalotku a na másle ji pomalu restujeme (tady se nevyplatí spěchat, potřebujeme, aby dlouhým restováním krásně zesládla). Přidáme tymián, nakrájený chřest, a ještě chvíli restujeme.
- Zalijeme vínem a necháme zcela vyvařit. Poté zalijeme vývarem, smetanou a vaříme doměkka.
- Pak celou směs vymixujeme dohladka a přepasírujeme přes hladký cedník.
- Chorizo nakrájíme na kostky orestujeme na pánvi. Můžeme dozdobit i olejem, který pustilo chorizo.