Staňte se na chvilku profesionálním kuchařem a vykouzlete chutný pokrm pro celou rodinu. Spojte skvělé ingredience a vyjde vám z toho italský recept kuře Piccata.
Krémové citronové kuře Piccata
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min
3.3
30x hodnoceno
Postup
- Ve středně velké pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
- Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa z každé strany a obalte je v mouce.
- Orestujte prsa na střední výkon z obou stran tak, aby byla propečená, přibližně 3 minuty z každé strany.
- Hotová prsa odložte stranou na talíř.
- Stáhněte výkon, do pánve přisypejte přibližně 2 lžičky mouky a krátce ji osmahněte.
- Za stálého míchání postupně začněte přidávat všechnu smetanu, vývar, šťávu z jednoho citronu a kapary tak, aby se vše dobře spojilo.
- Omáčku přiveďte k varu, poté stáhněte výkon a nechte probublávat několik minut, aby se zredukovala a zhoustla.
- Nyní ji dochuťte solí, případně čerstvě mletým pepřem a hotová kuřecí prsa vraťte zpět do pánve k omáčce, aby se před servírováním prohřála.
- Podávejte s uzavřenými těstovinami, čerstvou petrželí a plátky citronu.