Krémová ovesná kaše s kompotem z jablka, řepy a brusinek

  • snadné
  • do 30 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min

0.0

0x hodnoceno

Patříte mezi milovníky snídaňových kaší? Nedivíme se vám, někdy jsou vážně neodolatelné. Zkuste třeba tuto ovesnou kaši s domácím kompotem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ovesné vločky zalijte 250 ml vody a nechte přes noc nasáknout. Druhý den si připravte ingredience na kompot.
  2. Jablka nakrájejte na menší kostičky, řepu nastrouhejte na středně jemném struhadle a brusinky můžete nechat celé.
  3. Do menšího hrnce vložte všechny ingredience na ovocný kompot, přiveďte k varu a jemně táhněte pod pokličkou kolem 30 minut, dokud nebude řepa pěkně měkká.
  4. Průběžně přidávejte po troškách vodu podle potřeby.
  5. Jakmile je kompot hotový, vezměte připravené vločky, doplňte je o dalších 250–300 ml tekutiny dle vlastního výběru a diety, přidejte vanilku, špetku soli, javorový sirup a kaši dostatečně prohřejte.
  6. Kaši rozdělte do dvou misek, navrch naaranžujte kompot, z kterého jste odstranili tobolky kardamomu. Přidejte hoblinku másla, posypejte opraženými ořechy, a pokud budete chtít, přidejte ještě javorový sirup.

BILLA_CZ_kremova_ovesna_kase_s_kompotem.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte