Pečená ovesná kaše s jahodami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan

0.0

0x hodnoceno

Vydatná a chutná snídaně pro všechny příznivce zdravého životního stylu. A vlastně nejen pro ně. Ovesnou kaši jsme tentokrát nechali zapéct s jahodami a pekanovými ořechy. Sice si budete muset na tuhle snídani trochu přivstat, ale věřte nám, že to bude rozhodně stát za to.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Ovesné vločky 200 g
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžíce
  • Banány 1 ks
  • Přírodní vanilkový extrakt 2 lžíce
  • Sirup z agáve 2 lžíce
  • Sójový vanilkový nápoj 300 ml
  • Jahody 200 g
  • Pekanové ořechy 50 g
  • K servírování
  • Kokosový jogurt (Billa Bio)
  • Jahody

Postup

  1. V misce rozmačkáme banán, přidáme agávový sirup, vanilkové aroma a sójový nápoj. Polovinu ovesných vloček pomeleme.
  2. Přimícháme ovesné vločky, kypřicí prášek do pečiva, chia semínka a promícháme.
  3. Přidáme nakrájené čerstvé jahody a pekanové ořechy. Část jahod i ořechů si můžeme nechat na posypání na vrch kaše.
  4. Promícháme ovesnou kaši a nalijeme do pečicí formy. Navrch nasypeme zbytek ořechů a jahod.
  5. Pečeme 40 minut na 170 °C.
  6. Necháme alespoň hodinu vychladnout a poté servírujeme s kokosovým jogurtem a čerstvými jahodami.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte